#Uncategorized

PERICOLE la care te expui când îți faci unghiile cu GEL

Scris de Ela la 05 martie 2018

Manichiura unei femei este de multe ori și cartea ei de vizită. De asemenea, o manichiură frumoasă te face să ai multă încredere în tine și să îți completezi un aspect impecabil. Pentru o astfel de manichiură ești dispusă să cheltui mulți bani și să petreci ore bune prin saloane.

De cele mai multe ori, femeile optează pentru manichiura cu gel, pentru că durează cel mai mult. Totuși , nu totul este la fel de frumos precum pare. Manichiura cu gel poate fi foarte dăunătoare:

1. Există un risc ridicat de infecții fungige

Într-adevăr, majoritatea manichiuristelor își dezinfectează ustensilele chiar în fața ta. Însă unele bacterii pot supraviețuii oricăror condiții. Acestea pot rămâne și pe mâinile manichiuristelor, ori pe pensula ojei.

2. Pot apărea infecții ale pielii

Pentru a evita pe cât de mult posibil infecții ale pielii, evită și tăierea cuticulelor ca pielea să nu fie infectată de la rădăcină. Poți să optezi pentru îndepărtarea cuticulelor prin împingerea lor cu un băț special.

3. Riscul de a face cancer de piele crește

Manichiura cu gel crește riscul de a face cancer de piele și de îmbătrânire prematură. Vinovată de asta se face lampa UV. Deși nu vorbim de multe raze UV, acestea pot fi foarte puternice, iar în timp, această expunere repetată poate să îți afecteze pielea.

4. Nu oricine se pricepe la pilirea unghiilor

Manichiuristele sunt nevoite să lucreze rapid. Însă graba când vine vorba de pilirea unghiilor le poate afecta. Acestea se pot rupe ulterior sau se decojesc. Pilirea se face mereu cu o pila fină, într o singură direcție.

5. Manichiura cu gel frecventă slăbește unghiile

Deși te bucuri pentru câteva săptămâni de o manichiură impecabilă, adevăratul calvar începe când ești nevoită să scapi de gelul de pe unghii și să faci o pauză. Felul în care îți arată unghiile poate fi șocant uneori.

6. Riști să te alegi cu pete permanente

În cazul în care manichiurista se grăbește și uită de baza al cărui scop e să îți protejeze unghiile, te poți alege cu pete permanente. Ca să fii sigură că totul e în regulă, ai putea cere chiar și un strat dublu de protecție.

7. Acetona îți usucă unghiile

Dacă folosești deseori acetonă, stratul superior al unghiei poate fi distrus. Vei vedea diferența dacă îți lași unghiile naturale.

8. Dezinfectarea uneltelor are nevoie de timp

Probabil ai văzut cum manichiurista punea ustensilele într-o mașină pentru dezinfectare cu raze UV, însă deși ți se poate părea foarte profesional și igienic, nu este suficient. E nevoie și de o curățare cu ajutorul unui dezinfectant.

9. Poți să fii alergică

Nu se întâmplă prea frecvent, însă există o posibilitate ca substanțele din compoziția produselor utilizate în manichiura cu gel să provoace alergii. Poți testa în prealabil produse care conțin acrilice, adezivi sau acetonă.

10. Manichiura e scumpă

Deși durează mai mult timp și costurile sunt p măsură. Și nici întreținerea unei astfel de manichiuri sau înlăturarea ei sunt prea ieftine. Așa că trebuie să economisești pentru a-ți putea permite o astfel de manichiură.

--