#TIPS&TRICKS

7 motive pentru care nu reușești să rămâi GRAVIDĂ

Scris de Laura P la 02 martie 2018

Deseori, conceperea unui copil poate părea aproape imposibilă. Lunile și uneori chiar și anii trec, timp în care încerci toate căile posibile de concepere, dar în zadar.

Cu toate acestea, există anumite lucruri care ai face bine să te gândești dacă ai dificultăți. Mai întâi de toate, trebuie să îți păstrezi calmul și să eviți să te frustrezi, deoarece aceasta este o problemă foarte frecventă în rândul mai multor cupluri căsătorite, astfel încât nu e o situație unică.

Problemele nu au mereu o natură gravă, dar poate fi ceva destul de minor și ușor de rezolvat, cu condiția să fie fixat la rădăcină.

Deci, dacă ești una dintre femeile care întâmpină dificultăți în a rămâne gravidă, aruncă o privire la aceste câteva motive din cauza cărora probabil nu rămâi însărcinată.

1. Nu întreții relații intime prea des

Relațiile intime regulate sunt necesare pentru a asigura șansele maxime de sarcină. Relațiile intime întreținute în special în perioada în care ovulezi poate duce la o concepție eficientă.

2. Ești prea stresată

Stresul în timpul sarcinii este natural, dar stresul prea mare îți poate diminua considerbil șansele de a rămâne însărcinată.

Cortizolul hormonului de stres poate fi diluat de aminoacidul numit triptofan, care este eliberat de alimente precum ouă, pește, nuci, iaurt, brânză și așa mai departe. Exercițiile ușoare pot fi de asemenea benefice în reducerea stresului, care nu numai că îți limitează șansele de a rămâne însărcinată, ci afectează și dezvoltarea cognitivă a bebelușului tău.

3. Te cureți imediat după 

S-ar putea să simți nevoia să te speli imediat după, pentru că te simți murdară, dar este o idee mai bună să lași ‘’mizeria’’ să se strecoare înainte să cadă sau să fie spălată.

Asigură-te că stai întinsă timp de cel puțin 20 până la 30 de minute înainte să te speli.

4. Nu reduci alcoolul și țigările

Atât alcoolul, cât și țigările au potențialul de a afecta sistemul de reproducere, făcându-l impropriu pentru a produce sau purta un copil. Prin urmare, este important să ai o grijă deosebită pentru a menține un sistem de reproducere sănătos prin reducerea conținutului de alcool și nicotină.

5. Nu ai grijă de părțile intime

Este important să îți lași părțile private să respire liber, folosind lenjerie confortabilă. Articolele de îmbrăcăminte subțiri care se lipesc de acea zonă pot împiedica producția de spermatozoizi și pot intensifica riscurile unei infecții.

6. Faci prea mult efort fizic, sau deloc

Supraponderalitatea dar și subponderalitatea, pot scădea șansele unei sarcini. Prin urmare, în timp ce un stil de viață activ este important pentru a-ți menține sănătatea, dacă exagerezi cu exercițiile fizice, organismul poate reduce grăsimea corporală excesivă, dar ciclul menstrual este perturbat.

E important să fii conștientă de aceste probleme atunci când încerci să rămâi însărcinată. Acestea pot fi primele obstacole în a-ți îndeplini acest vis. Dacă ții cont de ele și încerci să rezolvi aceste obiceiuri și tot nu se întâmplă nimic, este recomandat să mergi la un control.

 

Acest articol este pur informativ. Consultați medicul!


2 thoughts on "7 motive pentru care nu reușești să rămâi GRAVIDĂ"

  1. Eu tot eu spune:

    Relațiile intime ( …..) poate duce la o conc …….
    Din nou GRAMATICILE LU’ VANGHELIE ”face” victime prin gramatica limbii rumune.

  2. sensor spune:

    Copiii mei amandoi sunt nascuti in U.K. Nu le am dat vitamina D, nu se recomanda. Sunt foarte bine, sanatosi. Copii cu gene 100% romanesti nascuti si crescuti in U.K. unde soarele e mai palid si mai rar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.